Planira se gradnja spomenika Denisu Mrnjavcu, Selmi Agić i Editi Malkoč

Radiosarajevo.ba
Planira se gradnja spomenika Denisu Mrnjavcu, Selmi Agić i Editi Malkoč
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je, u okviru redovne saradnje sa osnovnim školama na području ove lokalne zajednice, posjetio Katolički školski centar ''Sveti Josip'' gdje ga je ugostio  Mario Ćosić, ravnatelj ove školske ustanove

Tom prilikom je razgovarano o veoma dobroj saradnji Općine Centar sa Katoličkim školskim centrom ''Sveti Josip'' koja će biti nastavljena i u budućnosti.

Iako osnovno obrazovanje još uvijek nije vraćeno u nadležnost jedinica lokalne samouprave, Općina Centar već dugi niz godina izdvaja značajna budžetska sredstva obrazovnim ustanovama na njenom području u cilju poboljšanja uvjeta boravka i rada u školama i unapređivanje nastavnog procesa, među kojima je svakako i Osnovna škola Katoličkog školskog centra.

"Općina Centar će nastaviti sa takvom praksom, jer ulaganje u obrazovanje je investiranje u budućnost", kazao je Ajnadžić.

U razgovoru je također bilo riječi i o izgradnji spomen-obilježja tragično stradalima Denisu Mrnjavcu, koji je bio učenik ove škole, ali i Editi Malkoč i Selmi Agić, studenticama psihologije Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Načelnik Ajnadžić je i ovom prilikom naglasio spremnost Općine Centar da učestvuje u finansiranju izgradnje spomenika koji će služiti kao trajno sjećanje na izgubljenu mladost u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ali i kao opomena da se takva zla djela više nikada ne ponove.

Za sufinansiranje izgradnje ovog spomen-obilježja već su planirana sredstva u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije