Pitali smo kako će javni prijevoz izgledati u Sarajevu nakon nove odluke Kriznog štaba

1
N. Ka.
Pitali smo kako će javni prijevoz izgledati u Sarajevu nakon nove odluke Kriznog štaba
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Krizni štab Federacije Bosne i Hercegovine objavio je nove mjere, a jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva koja će biti na snazi od 23:00 do 05:00.

Odluka stupa na snagu od sutra.

Ovakve odluke su donesene da bi se, kako su kazali nadležni, spriječila okupljanja, noćni derneci, koncerti i slične stvari koje su se dešavale uprkos preporukama i naredbama kriznih štabova.

Kontaktirali smo GRAS zbog donošenja nove naredbe, a na pitanje - kako će biti organiziran javni prijevoz u Kantonu Sarajevo - iz ovog preduzeća su nam kazali da još uvijek nisu dobili nikakvu uputu iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Ministar saobraćaja KS Adi Kalem je za Radiosarajevo.ba rekao je da još uvijek nisu dobili zvaničnu naredbu i da - kada je dobiju - u skladu s tim će se organizirati i prijevoz.

"Vjerovatno ću apelovati kao i prošli put, za ljude koji rade do kasno da dobiju propusnice. Što se tiče javnog prijevoza organizirat će se se u skladu sa preporukama", rekao je Kalem.

On ističe da će na kolegiju Vlade KS vidjeti sve detalje, te da li će biti tražen i dodatni prijevoz za one koji se vraćaju kasnije kući sa posla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije