Pismo jednog roditelja iz Sarajeva: Da li iko razmišlja kako štrajkovi nastavnika utječu na djecu?

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gogo

Nije im dosta što zlostavljaju djecu, pa samim time i njihove roditelje, jer su u učionici "sila nebeska", ali kada susretnu te iste roditelje, ali djece koja su završila školovanje, manji su od makova zrna i bježe na drugu stranu ulice.....sada bi još i da štrajkuju i traže svoja prava. Šta je sa pravima djece?

Iva

Nije im dosta što zlostavljaju djecu, pa samim time i njihove roditelje, jer su u učionici "sila nebeska", ali kada susretnu te iste roditelje, ali djece koja su završila školovanje, manji su od makova zrna i bježe na drugu stranu ulice.....sada bi još i da štrajkuju i traže svoja prava. Šta je sa pravima djece? ka Gogo . ***** jedan. Mora da radiš u vlasti. Da su plaćeni kako treba ne bi štrajkali .Kakva prava djece? Prestani intelektualno onani.ati!

Jah,

a da se možda ti isti roditelji informišu o tačnim razlozima štrajka i kako prekidanje istog može donijeti mnogo štete djeci zbog odluka vlade kojim žele profite preko djece... Informišite se malo bolje...

Leka

Apsolutno u pravu. Pa ne moze tako. Treba mi svi da se prilagodimo kako njima na um padne, hoce raditi, nece raditi. Nema nikakvog smisla. Imamo li mi kao roditelji, i djeca kao ucenici, ikakva prava. Totalni sunovrat!!!!

Sarajevski ratni profesor, govori radi istine

Istina je jedna, da prosvjetnim radnicima u ovom kantonu (gradu) nikad nije bilo teže raditi nego danas (svi redom su dobili pravo da pljuju prosvjetne radnike, to "roditelji" svojim komentarima na portalima najbolje ocrtavaju, a u njima se najčešće želi ukinuti pravo na odbranu i pravo na ljudsko dostojanstvo prosvjetnih radnika). I u ratu je bilo lakše raditi kada je svakodnevno ginu ne mali broj đaka i njihovih nastavnika i profesora. Isto tako nekima foteljašima u ministarstvu i ufuranim roditeljima je malo poznato da je jedan veliki broj nastavnika (osnovnih škola, srednjih i čak univerzitetskih profesora) u Sarajevu danju bio na nastavi sa svojim đacima, a noću i vikendom na prvoj borbenoj liniji odbrane grada. Fala Bogu još ih ima da rade u nastavi i svi oni mogu posvjedočiti da nikad nije bilo gore u nastavi zahvaljujući podobnim ministrima određenih političkih struktura koje su na vlasti i uz to huškaju roditelje na nastavnike čijoj djeci ti nastavnici predaju. Zato Prosvjetni radnici samo hrabro naprijed i borite se za svoja prava. Zajedno smo jači, nek štrajk počne! Ovaj tekst je napisan radi istine. Valjda ne smeta pripadnicima minhenske brigade da bi morli brisati!

A. B. anoniman

Nije im dosta što zlostavljaju djecu, pa samim time i njihove roditelje, jer su u učionici "sila nebeska", ali kada susretnu te iste roditelje, ali djece koja su završila školovanje, manji su od makova zrna i bježe na drugu stranu ulice.....sada bi još i da štrajkuju i traže svoja prava. Šta je sa pravima djece? ka Gogo Pravite dramu oko smiješnih 3 dana štrajka upozorenja. Gdje je bila ta silna briga o prvačićima za vrijeme one sramotne online nastave koja je trajala mjesecima? Bili ste i roditelji i učitelji i drugovi iz razreda svojoj djeci. Radili zadaće ko blesavi, učili ih da čitaju i pišu pa nikom ništa, a sad kmečite zbog 6 časova? Zahtjevi nisu veće plate i bolji uslovi rada samo za prosvjetne radnike, nego i za vašu djecu.

/ Najnovije