Pionirska dolina u Sarajevu 1. januara ne radi

0
Radiosarajevo.ba
Pionirska dolina u Sarajevu 1. januara ne radi
Facebook / Pionirska dolina

Pionirska dolina i zoo vrt omiljeno mjesto svih Sarajlija, koja svoje kapije otvara svako dan u 8 sati, a u zimskom periodu radi do 16.30 sati zbog popisne inventure prvog dana 2021. godine neće raditi, saopćeno je iz preduzeća KJKP Park Sarajevo.

Već u subotu drugog dana nove godine nastavlja raditi po ustaljenom rasporedu i terminima.

"Iako ovoj omiljenoj oazi nedostaje sniježni pokrivač kao dodatak njenoj zimskoj ljepoti, ipak svojim posjetiocima može pružiti ugodan boravak, šetnju u prirodnom okruženju, a prije svega edukaciju i razvoj ljubavi prema flori i fauni posebno kod najmlađih. Svoj zoološki vrt obnavlja već godinama, a njenu životinjsku družinu čine brojne vrste koje potiču iz svih krajeva svijeta. Tokom zimskih dana, a u istoimenom je režimu već dva mjeseca, životinje koje potiču iz toplijih krajeva, borave u svojim stajama kada su temperature niske. Bitno je da su dobrog zdravstvenog stanja", naveli su.

Ekipa koja se brine o njihovom zdravlju i ishrani bit će tu i tokom dana praznika u dežurnim timovima, a zimska služba spremna da u slučaju snijega očisti sve staze i pristupne puteve.

"U funkciji su i pojedini rekviziti za igru i zabavu, kao i od septembra novoizgrađeni adrenalin park. Prije nekoliko dana, kao novogodišnji dar za najmlađe, obnovljena su i modernim novim mobilijarom uređena dva dječija igrališta. Uz najljepše novogodišnje čestitke povodom 2021. godine Pionirska dolina i zoo vrt poziva sve svoje ljubitelje da ova dva dana decembra, a ponove opet od subote od 8,00 sati dođu i provode slobodno vrijeme u prirodi i uređenom ambijentu", istaknuli su iz KJKP Park.

Cijene ulaznica su nepromijenjene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije