Fišo: Danas se sjećamo najboljih sinova BiH

Jasmina Ćebo
 Fišo: Danas se sjećamo najboljih sinova BiH
Danas je u Memorijalnom centru Kovači otvorena tradicionalna manifestacija Odbrana BiH-Igman 2016 pod sloganom "Dođi i posvjedoči".

Ispred organizacionog odbora manifestacije "Odbrana BiH-Igman 2016", ministar za boračka pitanja Muharem Fišo zahvalio se prisutnima što su se odazvali pozivu i došli da zajedno obilježe 16-godišnjicu ove tradicionalne manifestacije.

"Danas smo tu da se sjetimo svih šehida i poginulih boraca, najboljih sinova BiH koji su ugradili živote u temelje državnosti Bosne i Hercegovine. Na svima nama je velika obaveza i odgovornost ali i veliki dug da šehide i poginule borce nosimo u našim srcima te da ih se sjećamo u dovama, da ih se sjetimo kroz obilježavanje godišnjica, kroz organiziranje manifestacija", kazao je ministar za boračka pitanja Muharem Fišo.

Manifestacija je otvorena polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na šehidskom mezarju Kovači te polaganjem cvijeća na mezarju prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, a potom je nastavljeno odavanje počasti i polaganje cvijeća na mjestima stradanja građana Sarajeva, na Ferhadiji, Markalama, kod Vječne vatre, kod Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a potom na Mostu Olge Sučić i Suade Dilberović odakle će mladi putem spasa krenuti prema "Tunelu D-B" u Butmiru, gdje će prisustvovati satu historije.

"U ime organizacionog odbora manifestacije Odbrana BiH-Igman 2016 pozivam vas da svojim prisustvom uveličate ovu svečanost. Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli i na bilo koji način pomogli da se ova manifestacija održi. Proglašavam manifestaciju Odbrana BiH-Igman 2016 otvorenom", zahvalio se prisutnima Fišo.

Centralna manifestacija Odbrana BiH-Igman 2016 održat će se sutra na planini Igman, tradicionalnim učenjem hatma dove šehidima, mise zadušnice pripadnicima Armije i MUP-a RBiH katoličke vjeroispovijesti.

Nakon klanjanja džuma-namaza na prostoru ratne džamije Igman, centralna svečanost će se obilježiti defileom ratnih veterana Armije i MUP-a RBiH na Velikom Polju u 16 sati, a nastavit će se prigodnim kulturno-umjetničkim programom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije