Svečanosti / Otvorena Bosanska džamija u sarajevskom naselju Alipašino Polje

10. 08. 2019. u 14:56:00 Fena

Shares:0

U novoizgrađenoj Bosanskoj džamiji u naselju Alipašino Polje sinoć je upriličen vjerski program uz prisustvo mnogobrojnih džematlija, predstavnika Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, Općine Novi Grad Sarajevo i drugih zvaničnika i gostiju.

Klanjanjem akšam namaza još jedna nova džamija na prostoru općine Novi Grad otvorila je vrata džematlijama, a svečano otvaranje Bosanske džamije u C fazi Alipašinog Polja bit će upriličeno u narednom periodu.

Mnogobrojnim prisustnim vjernicima obratili su se glavni imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Kenan ef. Musić, muftija sarajevski Enes ef. Ljevaković, imam Bosanske džamije Muhamed ef. Tvrtković i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, a manifestaciju je predvodio Edin ef. Spahić.

Svečanost su svojim glasom i izvedbama uljepšali čalnovi Hora MIZ-a Sarajevo, a brojnim donatorima i vakifima Bosanske džamije dodijeljene su zahvalnice.

Nakon oficijelnog dijela programa proučeni su Ašere i Dova nakon čega je klanjan jacija namaz, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

NEMA KOMENTARA