BiH / Lejletu-l-kadr u Ferhadiji: Bilo je veličanstveno vidjeti taj prizor u Banjoj Luci

01. 06. 2019. u 19:00:00 Fena

Shares: 30

Ferhat-pašina džamija (Ferhadija) u Banjoj Luci bila je sinoć puna vjernika koji su došli na obilježavanje mubarek noć Lejletu-l-kadr, 27. noći mjeseca ramazana.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka Adnan ef. Jusić kazao je Feni da je na centralnoj manifestaciji upriličen prigodan program, a dovu na kraju proučio je banjalučki muftija Nusret ef. Abdibegović.

"Bilo je veličanstveno vidjeti taj prizor u Banjoj Luci. Raduje činjenica što je bilo dosta omladine", kazao je.

Dodaje da Medžlis IZ Banja Luka, uz pomoć muftiluka banjalučkog, organizira i iftare za studente iz drugih gradova koji studiraju u Banjoj Luci. Taj projekt podržale su i različite organizacije, a studentima tako nastoje nadoknaditi barem djelić kućne atmosfere.

"Posebno osvježenje ovog ramazana bile su tribine koje je održao muftija banjalučki u Ferhadiji, subotom i nedjeljom. Bile su dosta posjećene, što nas mnogo raduje", naglasio je.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka teravih-namaz klanja se na 14 mjesta, na devet mjesta se uči makabela (čitanje Kur'ana svakog dana tokom ramazana). Centralnu mukabelu u Ferhat-pašinoj džamiji predvodio je hafiz Muamer ef. Okanović.

Centralni program za Bajram bit će također upriličen u Ferhat-pašinoj džamiji. Nakon što se klanja sabah-namaz, bit će upriličen prigodan program, a bajramsku poruku uputit će banjalučki muftija.

NEMA KOMENTARA