Organiziran skup podrške Konakoviću, premijer ne želi okupljanja

Radiosarajevo.ba
Organiziran skup podrške Konakoviću, premijer ne želi okupljanja
Na društvenim mrežama je objavljena informacija da će u subotu, 17. februara biti organiziran skup podrške premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću nakon što je istupio iz SDA i nakon pokrenute inicijative za njegovu smjenu.

Građani Kantona Sarajevo su i na ulicama glavnoga grada BiH mogli dobiti letke na kojima piše da će u subotu biti organiziran skup podrške.Organizatori ovoga okupljanja nisu poznati, a skup će, prema najavama, biti organiziran u 12 sati.

"Mi nismo nevladina niti stranačka organizacija nego smo obični građani Sarajeva", stoji u opisu najave skupa podrške.

S druge strane, Konaković je poručio i zamolio građane da se ne okupljanju.

"Vidio sam ovih dana letak u kojem se poziva na skup podrske premijeru, 17.2 u 12 sati.  Ne znam ko je pravio letak i ko poziva, nema ni mjesto na kojem bi se skup desio. Molim vas da takve stvari ne radimo, u ovom političkom procesu stvari se rješavaju u Skupštini Kantona kako i treba.  I ako su iz najbolje namjere, molim organizatore da se takav i slični skupovi ne organizuju", poručio je Konaković na svom Facebook profilu.

Podsjećamo da je Predsjedništvo stranke SDA jučer donijelo odluku u o pokretanju procedure za smjenu Elmedina Konakovića s pozicije premijera.

Za njegovu smjenu je potrebno 18 glasova u Skupštini Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije