Konaković odgovorio SDA: Nema ostavke, ima života i nakon napuštanja stranke

E. H.
Konaković odgovorio SDA: Nema ostavke, ima života i nakon napuštanja stranke
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković
Nakon što je krajem prošle sedmice objavio kako i zvanično izlazi iz svih struktura Stranke demokratske akcije (SDA), premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković danas je prvi put javno reagirao na sve izjave koja su nastale tim povodom.

Odgovarajući na pitanja novinara rekao je da neće podnijeti ostavku na poziciji premijera, iako to od njega traži SDA.

 "Nikoga neću okupljati, niti ćemo praviti većinu, niti bih mijenjao ovu Vladu. Mnogo veća šteta je da se prekomponuju ministri, najveći dio njih su dobri i pošteni ljudi i dobro rade posao kao i ova vlada. Ne pada mi napamet da ikoga okupljam", rekao je Konaković.

Dodao je da će, ako u bilo kakvom smislu on bude usporavao rad Vlade, sam podnijeti ostavku. Ali samo tada. Najavio je da će ova Vlada intenzivno raditi na nabavci nove vodovodne mreže i riješavanju drugih problema.

"Imali smo razgovore sa A-SDA, to su vrlo korektni ljudi, oni su prošli kroz slične probleme i razumiju nas. Mi nemamo vremena da pravimo novu infrastrukturu niti se time bavimo. Mi ćemo ovu utakmicu odigrati pošteno do kraja", kazao je on.

Dodao je da za kriminal u ZOI 84 postoje nalazi inspekcije, da postoje ozbiljni dokazi da je direktor uzimao tri posto za stranku.

Upitan zašto je u medijima spominjao i svoje hapšenje, rekao je da nije govorio o konkretnim stvarima, dodavši da je samo spreman na tako nešto.

Naglasio je da ima života i nakon stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije