Općina Stari Grad osigurala 700.000 KM za nabavku minibusa

Fena
Općina Stari Grad osigurala 700.000 KM za nabavku minibusa
Foto: Arhiv / Ilustracija
Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo odobrilo je dodjelu 700.000 KM za nabavku minibusa za ponovno uspostavljanje minibuskog saobraćaja u toj općini.

Na vanrednoj sjednici Klub SDP-a BiH danas je podržao tu odluku, ali su iz Kluba istakli da ona nije u nadležnosti Općine, već da je to u nadležnosti Kantona Sarajevo.

Dopredsjedavajući OV Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić je kazao da je „komunalna privreda u KS-u kolapsu, a Vlada KS-a, iako je najavljivala, nema strategiju za uspostavljanje sarajevskog Holdinga, po uzoru na evropske gradove“.

On je od GRAS-a zahtijevao da izmjeni i uskladi rasporede vožnje u općini Stari Grad, te podsjetio da je privremeni upravitelj KJKP GRAS-a Haris Gušić dao obećanje da će ponovo uspostaviti minibuske linije u toj općini.

Čengić je ukazao i na to da je posljednja kupovina minibusa za Stari Grad bila 2012. godine kada je resorni ministar Haris Lulić (SDP) osigurao sredstva za kupovinu vozila, posjećaju iz SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije