Općina Stari Grad objasnila zašto je srušen objekt na Baščaršiji

Radiosarajevo.ba
Općina Stari Grad objasnila zašto je srušen objekt na Baščaršiji
Foto: Radiosarajevo.ba / Ruši se objekat na Baščaršiji

Sarajevska općina Stari Grad se oglasila povodom današnjeg rušenja objekta na Baščaršiji za kojeg tvrde da je nelegalan.

Ruši se objekat na Baščaršiji, porodice tvrde da nije bilo bespravne gradnje

Objasnili su zbog čega su bili primorani da sruše objekat naglasivši sljedeće:

"Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad donijela je Rješenje kojim se naredilo investitoru Mirsadi Theissen da poruši bespravno izvedenu dogradnju u ulici Sagrdžije broj 5, te da prostor vrati u prvobitno stanje. Imenovanoj je naloženo da o svom trošku pristupi rušenju bespravne dogradnje, a kako to nije urađeno, nadležna služba angažovala je firmu koja je jutros izvela poslove rušenja. Posebno ističemo činjenicu da je bespravno sagrađeni objekat koji je jutros uklonjen, bespravni graditelj sagradio na zemljištu koje je vlasništvo općine Stari Grad. U skladu sa redovnim procedurama, rušenju bespravne gradnje prisustvovali su i pripradnici Prve policijske uprave – Stari Grad Sarajevo".

Istakli su da bespravna gradnja predstavlja krivično djelo, te da će ovlašteni urbanističko-građevinski inspektor u cilju zaštite općinske imovine, pristupiti i drugim sankcijama prema bespravnom graditelju, te mu fakturisati sve troškove koje je prouzrokovalo današnje rušenje bespravne gradnje.

Kako je navedeno u saopćenju, općina Stari Grad pokrenula je opsežne aktivnosti od početka ove godine na uklanjanju ruševnih objekata, kao i kontroli i rušenju bespravne gradnje na prostoru ove općine."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije