Općina Novo Sarajevo poslala poruku za sve stanovnike koji boluju od COVID-a

3
Radiosarajevo.ba
Općina Novo Sarajevo poslala poruku za sve stanovnike koji boluju od COVID-a
Radiosarajevo.ba / Zgrada općine Novo Sarajevo

Služba za civilnu zaštitu u saradnji sa Službom za poslove Općinskog vijeća i lokalnu samoupravu, i Općinskom organizacijom Crvenog križa Novo Sarajevo oformila je timove volontera, koji će zajedno sa sekretarima novosarajevskih mjesnih zajednica pružati pomoć, podršku, starijim i ugroženim kategorijama stanovništva oboljelim od koronavirusa.

Navedeni timovi počinju sa radom od 19. marta 2021.godine i provodit će najavljene aktivnosti svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka.

Ugrožene kategorije stanovništva upućuju se da telefonski pozivaju mjesne zajednice na čijem području žive.

Sekretari mjesnih zajednica primat će pozive i vršiti evidenciju iskazanih potreba ugroženih stanovnika u periodu od 08:00 do 16:00 sati, o čemu će obavještavati timove, koji će raditi na terenu od 09:00 do 13:00 sati. Nakon 13:00 sati, radit će samo jedan tim za hitne intervencije. Evidentirane potrebe koje se zabilježe nakon 13:00 sati, a ne spadaju pod hitne intervencije, realizovat će se u narednom radnom danu.

Spisak volontera Crvenog križa Novo Sarajevo po mjesnim zajednicama objavljen je na web stranici Općine Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije