Općina Ilidža izdvojila 243.600 KM za zapošljavanje 29 osoba

0
Radiosarajevo.ba
Općina Ilidža izdvojila 243.600 KM za zapošljavanje 29 osoba
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Ilidža

U Multifunkcionalnoj sali Općine Ilidža potpisano je 29 ugovora, zahvaljujući kojima je kroz "Program poticaja za sufinansiranje zapošljavanja nezaposlenih osoba" posao dobilo 29 ljudi.

Kroz program za čiju je realizaciju iz Budžeta Općine Ilidža izdvojeno 243.600 konvertibilnih maraka, Općina će 12 mjeseci sufinansirati dio troškova plaće i doprinosa.

Ugovore privrednim subjektima koji su uspješno aplicirali na ovaj, za Općinu Ilidža izuzetno važan program, uručio je načelnik Muzur, koji nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da će 29 osoba s biroa dobiti zaposlenje.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

"Iako je za potrebe ovog program prvobitno bio planiran iznos od 220.000 KM, zbog velikog broja aplikacija uspjeli smo osigurati dodatna sredstva, kako bi svi aplikanti koji ispunjavaju uslove dobili sredstva za zaposlenje jedne nezaposlene osobe", kazao je načelnik Općine Ilidža, te dodao:

"Baš kao što smo to najavljivali, novom proaktivnom politikom kreiramo učinkovito, razvijeno i uređeno tržište rada, pogotovo kada je riječ malom i srednjem poduzetništvu. Ovo je tek jedan od naših programa kroz koji kontinuirano nastojimo biti podrška privrednim subjektima s područja naše lokalne zajednice, a putem kojeg istovremeno želimo pomoći u kreiranju novih radnih mjesta za naše građane koji su nezaposleni".

Zbog poplave zgrada Općine Ilidža bez struje, objavili važne informacije za građane

Zbog poplave zgrada Općine Ilidža bez struje, objavili važne informacije za građane

Načelnik je naglasio kako će Općina i u budućnosti nastaviti s realizacijom ovakvih i sličnih programa koji su se pokazali kao uspješni i daju željene rezultate, a još jedan takav uspješno je implementiran nedavno kada su kroz program samozapošljavanja keirana nova 23 radna mjesta.

Nakon potpisivanja ugovora poslodavci su se zahvalili načelniku Muzuru i Općini Ilidža, što i kroz su i kroz ovakve programe demonstriraju da je lokalna zajednica spremna i odlučna pomoći u generisanju novih radnih mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije