Sarajevo / Općina Centar: Postavljen novi dječiji mobilijar u parku Koševo

19. 08. 2016. u 16:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo u saradnji s KJKP Park realizira Program uređenja manjih javnih i zelenih površina.

Radnici ovog poduzeća završili su s postavljanjem novog mobilijara za dječju igru u parku Koševo, kod nekadašnje Austrijske kuće u Sarajevu.

"Radi se o dvije kule, jedna veća i jedna manja, s raznim spravama, penjalicom te njihalicom, odnosno konjićem. Ostale sprave, koje su bile u dobrom stanju, smo obnovili i ofarbali. Postavili smo i kamenu frakciju-rizlu u prostoru za dječiju igru", kazao je Nenad Radović, koji u ime KJKP Park vodi projekt uređenja manjih javnih i zelenih površina u Općini Centar.

Napomenuo je da su sve postavljene sprave nabavili od certificirane firme koja ih, u skladu sa zakonskim odredbama iz oblasti sigurnosti djece, kupuje u zemljama zapadne Evrope.

Za uređenje parka Općina Centar je izdvojila 12.800 KM. U ovogodišnjem budžetu Općine za uređenje manjih javnih i zelenih površina izdvojeno je 255.000 KM, dok je za ovu namjenu tokom prethodnih pet godina utrošeno više od 1,5 miliona KM, saopćeno je iz Općine Centar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA