Općina Centar dodjeljuje sredstva mladima za pokretanje biznisa

Radiosarajevo.ba
Općina Centar dodjeljuje sredstva mladima za pokretanje biznisa
Pixabay / Ilustracija
Općina Centar Sarajevo s ciljem poticanja zapošljavanja mladih nastavlja pružati finansijsku podršku iz svog budžeta najboljim poslovnim projektima.

Radi se o projektima namijenjenim razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih s područja središnje sarajevske općine kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.

„Nakon što su po provedenoj proceduri za pet mladih kandidata odobrena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu 50.000 KM iz općinskog budžeta za realizaciju njihovih biznis planova koji su ocijenjeni kao najbolji i s njima 6. maja potpisani ugovori, Općina Centar je ponovo raspisala javni poziv nezaposlenim mladim da prijave njihove biznis planove. Poziv je objavljen 9. maja 2016. godine u dnevnom listu i ostaje otvoren 60 dana“, saopćeno je iz Općine Centar.

Tekst javnog poziva zajedno sa obrascima za prijavu biznis plana i izjave dostupan je i na web-stranici Općine Centar - Centar.ba (rubrika Konkursi i oglasi).

Pravo na bespovratna sredstva za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici općine Centar do 35 godina starosti koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Postupak dodjele bespovratnih sredstava Općine Centar za poticaj zapošljavanja mladih provodi komisija u skladu s utvrđenim kriterijima i mjerilima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije