Obnova vodovoda u ulicama Gornja Breka i Panjina kula

Radiosarajevo.ba
Obnova vodovoda u ulicama Gornja Breka i Panjina kula
Radovi na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u ulicama Gornja Breka i Panjina kula nastavljeni su, nakon čega će uslijediti i rekonstrukcija ulice Panjina kula.

Nakon što je uspješno okončana prva faza rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Fadila Jahića Španca za koje je iz budžeta Općine Centar Sarajevo izdvojeno 537.000 maraka, a na osnovu sporazuma o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema na području općine Centar, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u ulicama Gornja Breka i Panjina kula, nakon čega će uslijediti i rekonstrukcija ulice Panjina kula.

Podsjećamo, Općina Centar je za prvu fazu rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Fadila Jahića Španca izdvojila 154.805 KM, a za rekonstrukciju kanalizacije 383.010 KM. Nakon okončanja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže radnici firme Grakop okončali su asfaltiranje ovog dijela saobraćajnice.

Radnici angažirane firme uklonili su staru kolovoznu konstrukciju, postavili novi tampon, te 585 metara novih betonskih ivičnjaka. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda ugrađeno je 100 metara drenažnih cijevi, 70 metara betonskih rigola, 16 novih uličnih slivnika kao i 20 metara linijske poprečne rešetke. Na kraju radova postavljeno je 3.326 metara kvadratnih novog asfalta duž 900 metara ove ulice. Ovaj projekt finansirala je Općina Centar u iznosu od gotovo 184.000 KM, a radovi se izvode na osnovu ugovora o rekonstrukciji pomenute saobraćajnice koji su potpisali 21. marta ove godine načelnik Dževad Bećirević i direktor firme Grakop  Šukrija Melezović.

"Danas su započeli radovi na drugoj fazi rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije u ulicama Gornja Breka i Panjina kula, a potom će uslijediti i rekonstrukcija Ulice Panjina kula. Završetak posla će najviše zavisiti od dinamike radova poduzeća Vodovod i kanalizacija koje postavlja vodovodne cijevi na ovoj dionici. Čim polože cijevi odmah priključuju okolne stambene objekte na gradsku mrežu i zatrpavaju prokope zemljom kako bi se nesmetano odvijao saobraćaj. Nakon što ViK okonča radove, mi ćemo pristupiti rekonstrukciji i asfaltiranju dionice od oko 400 metara", kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme Grakop.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije