Općina Centar: Besplatna škola skijanja za osnovce

Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Besplatna škola skijanja za osnovce
/ Bjelašnica
Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao i prethodnih godina, u saradnji s Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i u ovoj školskoj godini organizira besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola iz ove općine.

Projektom će biti obuhvaćeno oko 100 polaznika slabijeg imovnog stanja, uzrasta od četvrtog do šestog razreda, a za ovu namjenu iz općinskog budžeta izdvojeno je 10.500 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, godinama planira kvalitetne sportske programe za stanovnike ove općine. Jedan od njih je i projekt „Škola skijanja“, a on će se implementirati na Igmanu. Realizatori će biti nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja kao i stručnjaci iz oblasti skijanja.

„Cilj projekta je da se učenicima tokom zimske sezone omogući boravak na snijegu kako bi usavršili osnovne elemente skijanja, te kroz takmičarske aktivnosti jačali volju, upornost i odlučnost.

Škola skijanja realizirat će se u januaru naredne godine, a prva grupa bi na Igman trebala krenuti već početkom 2017. godine. Općina Centar će osigurati komplete skijaške opreme,prijevoz, sendvič i topli napitak za učenike tokom boravka na planini“, ističe se u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije