Okerić stao u odbranu ministrice Hota-Muminović: "Konačno vraća obrazovni sistem gdje i pripada"

14
Fena
Okerić stao u odbranu ministrice Hota-Muminović: "Konačno vraća obrazovni sistem gdje i pripada"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elvedin Okerić

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić podržao je ministricu za odgoj i obrazovanje Naidu Hotu-Muminović, tvrdeći da konačno vraća obrazovni sistem gdje i pripada.

Referirajući se na napade članova Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH - Kantonalni odbor Sarajevo, Okerić je kazao da je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje koje jedino koje ima ustavnu nadležnost i odgovornost za unaprjeđenje obrazovnog sistema, podizanje obrazovnih ustanova te poboljšanje uslova za rad prosvjetnih radnika.

"Sindikat koji se poistovjećuje sa likom i nedjelima čovjeka koji ucjenjuje, vrijeđa, prijeti i uznemirava državne službenike, za što ga je sud kaznio, pogrdnim nadimcima naziva svoje kolege, ministricu i premijera, nema budućnost i prosperitet niti može voditi sindikalni dijalog sa bilo kim", poručio je Okerić.

Film baziran na istinitoj priči stravičnog zločina počinjenog u Bosni dobio Zatnu palmu u Cannesu

Film baziran na istinitoj priči stravičnog zločina počinjenog u Bosni dobio Zatnu palmu u Cannesu

Smatra da je dugo godina uspostavljani ovisnički sistem podržavan svjesno i nesvjesno od politika i unutar obrazovanog sistema.

"Pojedini direktori i prosvjetni radnici obeshrabrivani su i demotivisani da se uopće moguće oduprijeti zloupotrebi i mašineriji ovisničkog sistema koji ima samo jedan cilj ostaviti sve kako jeste, ništa ne dirati, usmjeriti moć ka pojedincu, osmisliti i obezvrijediti kvalitetu život našoj djeci i njihovim roditeljima", kazao je Okerić.

Tvrdi da je potpuno opredijeljen za najbolje uslove prosvjetnih radnika te preuzimanje odgovornosti aktivnim učešćem u misiji odgoja i obrazovanja djece i omladine.

"Odlučno oslobađanje od prijetnji i torture ovisničkog sistema, loših kolektivnih ugovora koji daju moć jednom čovjeku nema alternativu", zaključio je Okerić.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije