U ponedjeljak redovna nastava u osnovnim školama u KS, završen trodnevni štrajk

0
Radiosarajevo.ba
U ponedjeljak redovna nastava u osnovnim školama u KS, završen trodnevni štrajk
Foto: Ilustracija / Škola

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja - Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo proveo je trodnevni štajk u osnovnim školama.

Iz Sindikata su saopštili da su informacije sa terena nakon provedenog trodnevnog štrajka vrlo pozitivne i da pokazuju a je sindikalno članstvo jedinstveno i odlučno stupilo u štrajk upozorenja i isti uspješno provelo.

"Informišemo javnost da je u osnovnim školama u KS uspješno proveden trodnevni štrajk upozorenja u periodu od 17. do 19. aprila tekuće godine. Informacije s terena su vrlo pozitivne i pokazuju da je sindikalno članstvo jedinstveno i odlučno stupilo u štrajk upozorenja i isti uspješno provelo. U štrajku upozorenja učešće su uzele i naše kolege koji nisu članovi Sindikata.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Poštovani članovi sindikata, na skupštini sindikata koja je održana u petak, 19. aprila, zaključeno je da je uspješno proveden i završen štrajk upozorenja u trajanju od 3 dana.

Skupština sindikata je donijela zaključak da će nastaviti sindikalnu borbu za prava radnika i učenika na protestima koji će biti organizovani u maju.

Važno je da članstvo zna da je štrajk upozorenja bio organizovan u skladu sa zakonom. O svemu ostalom bit ćete obaviješteni. Hvala vam na solidarnosti i jedinstvu", saopštili su iz Sindikata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije