Putnici ogorčeni GRAS-om: Autobus čekamo po dva sata!

1
B. T.
Putnici ogorčeni GRAS-om: Autobus čekamo po dva sata!
Foto: GRAS / Ilustracija

Dešava se, posebno u zadnjem periodu, da se autobus čeka i do dva sata!

Tvrdi to čitateljka našeg portala, koja nam je skrenula pažnju na probleme koje korisnici javnog gradskog prijevoza imaju na relaciji Ilidža Hadžići. 

"Sa terminala Ilidža saobraćaju, između ostalih i autobusi za općinu Hadžići. Međutim, već nekoliko godina imamo problem sa redovima vožnje. Ostale relacije, kao što je Ilidža-Hrasnica, Ilidža-Rakovica, Ilidža-Butmir i ostali isto nemaju, jer autobusi koji po redu vožnje treba da saobraćaju na relaciji Ilidža-Hadžici-Tarčin preusmjeravaju se na neku od navedeni relacija", tvrdi čitateljka portala Radiosarajevo.ba.

Kako kaže, više puta je bila svjedok, a i učesnik u blokadi terminala koju organizira nekolicina žena koje žure kući poslije radnih obaveza.

"Tada GRAS pozove i policijsku patrolu da bi se terminal deblokirao. Nama nisu potrebni protesti, nego pridržavanje reda vožnje na pomenutoj relaciji a ne odgovori od strane dispecera kako nemaju goriva i da ne znaju kada ce biti slijedeci autobus raspoloživ", žali se čitateljica. 

Kako kaže, kada treba da se "pojačaju" redovi vožnje, a posebno u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, radi održavanja distance u vozilima GRAS-a, njih nema.  

"Kada ima, onda su prepuni", kazuje naša čitateljka. 

Odgovor o ovoj situaciji potražili smo u GRAS-u. 

"Kao što je poznato javnosti, preduzeću GRAS su blokirani svi transakcijski računi, tako da se  nalazimo u situaciji da nismo u mogućnosti registrovati vozila i nabaviti plin zbog čega smo bili primorani reducirati broj autobusa u saobraćaju. Isto se odnosi i na autobusku liniju Ilidža Hadžići – Tarčin na kojoj umjesto šest (zbog navedenih problema) saobaraćaju tri vozila", objašnjavaju iz GRAS-a u odgovoru za Radiosarajevo.ba

Zahvaljujemo korisnicima na strpljenju i razumijevanju povodom nastale situacije u kojoj se preduzeće trenutno nalazi.

"Nadamo se da ćemo veoma brzo, već u narednim danima, ove probleme prevazići i našim  korisnicima omogućiti redovan javni gradski prevoz", navode iz Služba za odnose sa javnošću GRAS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije