Oglasili se iz GRAS-a: 'Facebookom kruži potpuno netačna informacija'

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz GRAS-a: 'Facebookom kruži potpuno netačna informacija'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Tramvaj

IZ GRAS-a su se u utorak, 15. oktobra, oglasili saopćenjem u kojem žele obavijestiti javnost da putem društvene mreže Facebook kruži potpuno netačna informacija.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Društvenom mrežom Facebook kruži potpuno netačna informacija po pitanju prodaje GRAS-ovih godišnjih karata za prevoz po cijeni od 4,00 KM.

Uživo | Počela kolektivna dženaza u Jablanici, 19 tabuta čeka na posljednji oproštaj

Uživo | Počela kolektivna dženaza u Jablanici, 19 tabuta čeka na posljednji oproštaj

Naime, na Facebook stranici „Kartica javnog prevoza Sarajevo“ objavljen je status, odnosno informacija da „Kompanija GRAS uvodi novu transportnu karticu za modernizirani sistem plaćanja s godišnjom pretplatom po specijalnoj cijeni od samo 4,00 KM“ te se ovom objavom potiče javnost da istu kupe i koriste u vozilima javnog prevoza.

Također, pomenuta stranica objavila je i izgled smart godišnje kartice sa logom preduzeća KJKP GRAS.

U potpunosti odbacujemo navedenu objavu kao neistinitu za koju će kao i za zloupotrebu službenih podataka biti podnijeta krivična prijava nadležnim organima.

Pozivamo građane na oprez i da ne podliježu ovakvim i sličnim prevarama koje su veoma često prisutne na društvenim mrežama.

Pozivamo vas, također, da sve informacije vezano za javni gradski prevoz potražite na zvaničnoj WEB sranici preduzeća GRAS (www.gras.ba), putem maila: press@gras.ba, na broj telefona 033/293-138 te prodajnim mjestima GRAS-a", naveli su iz GRAS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije