Oglasila se Srednja grafička škola sa Ilidže: "Profesorici nije uručen otkaz"

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Međuljutski

Direktoricu prvo treba pozvati na odgovornost zbog narušenih "međuljutskih" odnosa, potom zbog nepismenog saopćenja, zatim što uopće nije negirala da ima svog kandidata niti je osporavala navode u napisima ("natpisima"), samo je malo mućkala dok ne prođe konkurs i svi ušute. Njena savjest i savjest tog "nekog s biroa" (nećemo reći ko je, samo ćemo se značajno nasmiješiti vezama i vezicama) je na nivou metle: ko bi mogao raditi sa takvim nedjelom, zakonskim prekršajem i moralnim padom da savjesti ima.

Manipulatorica

Direktorica laže ko velika. To je svakom laiku koji i nije uključen u ovaj slučaj jasno ko dan. Svaka rečenica u ovoj izjavi je diskutabilna.

Mama

***

Rigorozni Džo

Niko od uposlenika ove škole koji su organizirali malonohometni turnir i ostale aktivnosti za podršku djeci Palestine nije niti tražio, niti dobio dozvolu od ove Škole, ali je samo profesorica o kojoj je riječ pozvana na odgovornost od direktorice za to. A, Školski odbor ne piše šta je sa žalbama roditelja drugih odjeljenja ove škole poslanih na više adresa na direktoricu?

Dfhjjhhjj

Nije go.no nego se pas po.ro. Ubleha.

00000

Zakoni u BiH odavno ne štimaju i zna se koga štite, dajte molim vas, pa to što je nešto možda i urađeno po zakonskim osnovama ne znači da je ispravno, moje dijete sutra neko napadne u cilju da ga ubije i ja budem u stanju da odbranim dijete od manijaka, nanesem odbranom ozlijede, zakonski će me goniti, zakonski ispravno, ljudski nije, valjda prvo treba biti ljudsko biće, sumnjam da bi toliko roditelja diglo pobunu da nije nešto ispravno, dakle imamo direktoricu s jedne strane i hrpu roditelja s druge koji pazite štite očito kvalitetnog profesora, jer ipak dvije glave su pametnije od jedne.

/ Najnovije