Odluka ministarstva: Od danas više cijene autobuskih karti u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Odluka ministarstva: Od danas više cijene autobuskih karti u Sarajevu
Nakon što je to i najavljeno prije mjesec dana, karte u komercijalnim autobusima Centrotransa i GRAS-a od danas su skuplje za sve korisnike ovih usluga javnog gradskog prijevoza u Sarajevu.

Prva najava ovakvih poskupljenja stigla je 4. augusta na konferenciji za medije koju je održao privremeni upravitelj KJKP GRAS Haris Gušić, koji je tom prilikom poskupljenja najavio kao jednu od mjera za sanaciju problema u ovom javnom kantonalnom poduzeću.

"Doći će do promjene cijena karata i to ne znači da će sve biti skuplje. Cijena vožnje našim komercijalnom autobusom, popularnom komercijalom će biti 2 KM. Centrotrans više neće saobraćati na liniji Vijećnica - Dobrinja, radit će to isključivo GRAS. Za ostali tarifni sistem stvaramo određene promjene jer to nije na nivou na kojem bi trebalo biti", kazao je tom prilikom Gušić.

On je tada, ustvari, praktično najavio novu odluku Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, kojom je pojedinačna cijena autobuske karte povećana s 1.60 na 2.00 KM.

"Iako, kao ovlašteni prijevoznik koji posjeduje registriranu liniju Vijećnica - Dobrinja, nismo konsultirani o povećanju cijene karata, a uzimajući u obzir da se ova Odluka odnosi na sve prijevoznike koji obavljaju navedenu autobusku liniju, neovisno od našega stava, poštivat ćemo i primjenjivati cijenu prijevozne karte koju je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja", saopćeno je prošle sedmice iz kompanije Centrotrans.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije