Čistoća ima cijenu: Uskoro skuplje karte u vozilima GRAS-a

E. H.
Čistoća ima cijenu: Uskoro skuplje karte u vozilima GRAS-a
S ciljem da apelira na korisnike javnog prijevoza da ne uništavaju zajedničko dobro i da se prema tome odnose savjesno, poduzeće GRAS danas je prezentiralo kako tramvaji izgledaju prije i poslije vožnje.

"Akcent je stavljen na usporedbu tramvaja prije nego budu pušteni u promet i tramvaja koji dođu na čišćenje kako bi korisnici vidjeli kako izgledaju tramvaji prije nego li budu zaprljani, prije nego njihovi dijelovi budu uništeni. Jednostavno, to je apel korisnicima da ne uništavaju dobro koje svi svakodnevno koristimo", kazala je Samira Kadić, glasnogovornica GRAS-a za Radiosarajevo.ba.

Prilikom ove prezentacije istaknuto je kako je detaljno očišćeno 50 tramvaja u rekordnom roku, jer dubinsko čišćenje sredstava javnog prevoza inače traje mjesecima. Također, podsjetili su da će u narednom periodu biti očišćena i ostala GRAS-ova vozila.

Prilikom predstavljanja čistih tramvaja, ministar za saobraćaj Kantona Sarajevo Mujo Fišo istaknuo je kako bi u narednih dvadesetak dana trebao biti predstavljen sanacioni plan za ovo poduzeće, nakon čega će se znati više detalja o reorganizaciji.

"Na početku mandata GRAS je imao 1.800 zaposlenika, a sada ih je 1.400. Ovo poduzeće daleko bolje funkcionira s tim brojem ljudi", kazao je ministar, izražavajući očekivanje da će prinudni upravitelj pokrenuti sve aktivnosti da bi se utvrdila odgovornost ljudi koji su doprinijeli višemilionskim gubicima poduzeća u posljednjih 11 godina.

A za sanaciju poduzeća potrebna je aktivacija svih resursa, zbog čega je pozvao i građane da kupuju karte u javnom gradskom prijevozu jer se školarci i penzioneri besplatno prevoze, ali je i najavio povećanje cijena karata.

U krugu poduzeća predstavljen je i novooslikani tramvaj na kojem se građani BiH pozivaju da koriste i kupuju domaće proizvode, a sve s ciljem poboljšanja sveukupnog ekonomskog stanja u zemlji.

Predsjednik Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH" Admir Kapo podvukao je da su u Udruženju spremni surađivati sa svim poduzećima, uključujući i GRAS za koji je kazao da je firma koja mora "ozdraviti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije