Danas privremene obustave saobraćaja u Kantonu Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Danas privremene obustave saobraćaja u Kantonu Sarajevo
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja KS odobrilo je sindikalnoj organizaciji preduzeća "Binas" za privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnice Hamdije Ćemerlića, krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno uz zgradu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za danas, 3. novembra 2021. godine u vremenu od 12 do 13 sati, radi održavanja mirnih protesta, a u cilju poboljšanja prava građana.

U tom periodu, doći će do potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima se ne ugrožava sigurnost učesnika protest, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju.

Firmi "Мапјо d.o.o." iz Sarajeva odobrena je izmjena režima saobraćaja na lokalnim saobraćajnicama Midhata Hujdura Hujke i Željeznička na području općine Ilidža - Sarajevo, radi izvođenja radova na izgradnji vodovodne i separatne kanalizacione mreže, za period od 3. do 25. novembra 2021. godine, u vremenu od 9 do 18 sati.

U navedenim terminu doći će do zabrane saobraćaja po etapama na dijelu saobraćajnice na kojoj se izvode radovi, uz obavezu preusmjerenja saobraćaja alternativnim pravcima, osim vozila izvođača radova, stanara i vlasnika privrednih objekata u pojasu saobraćajnice, vozila hitne pomoći i vatrogasnih vozila.

Izvođaču radova "КЈКР Vodovod i kanalizacija" odobrena je privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Budakovići - općina Centar Sarajevo, za period od 3. do 30. novembar 2021. godine, u terminu od 00 do 24 sati, radi izvođenja radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Takođe, ovo preduzeće će u ulici Cicin Han - Općina Centar Sarajevo, u periodu od 3. novembar 2021. do 30.novembra 2021. godine, u terminu od 00 do 24 izvoditi radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži zbog čega će na toj lokaciji doći do privremene izmjene saobraćaja.

Privremena obustava saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila u dijelu kolovoza u kojem se izvode radovi, dok preostali dio ostaje slobodan za saobraćaj, a čiju funkciju je potrebno obezbijediti po potrebi uz korištenje čeličnih ploča, kao i obustave pješačkog saobraćaja na dijelu izvođenja radova sa preusmjerenjem sigurnim dijelom javno-prometne površine.

Sve lokacije izvođenja radova moraju biti označene svjetlosno-emitirajućim elementima koji će biti u funkciji noću, kao i u uslovima smanjena vidljivosti, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije