Obnova pješačkog mosta kod zgrade Općine Centar

Radiosarajevo.ba
Obnova pješačkog mosta kod zgrade Općine Centar
Na pješačkom mostu koji preko Koševskog potoka vodi do zgrade Općine Centar došlo je do oštećenja određenih dijelova konstrukcije.

Služba za zajedničke poslove Općine Centar je pokrenula proceduru hitne sanacije mosta, a načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić je odobrio izdvajanje finansijskih sredstava za realizaciju ovog projekta.

Izvještaj o statičkoj stabilnosti konstrukcije mosta, te projekat hitne sanacije je uradila firma „PRIMA&CO“ d.o.o. Sarajevo.

Nakon obavljenog pregleda mosta, odnosno nosive konstrukcije koju čine čelične travezne preko kojih dolazi drvena pješačka konstrukcija na mostu širine 3,5 i dužine 7,5 metara, utvrđeno je da statika mosta nije narušena, ali da je potrebna hitna sanacija. Stoga je preporučeno potpuno zatvaranje mosta za prolaz pješaka do okončanja radova na sanaciji.  

Radnici angažovane firme su uklonili kompletnu drevnu konstrukciju mosta što podrazumijeva ogradu, pod i grede. Nosiva čelična konstrukcija će biti očišćena od hrđe i premazana zaštitnom bojom. Oštećeni drveni dijelovi mosta će biti zamijenjeni novim, a zdravi dio ove konstrukcije će biti premazan lakovima za zaštitu drveta. Planirana je i obnova žardinjera za cvijeće.

S obzirom da je ovaj pješački most predstavljao jedan od najkraćih puteva do zgrade Općine Centar gdje dnevno prođe nekoliko stotina građana, molimo naše sugrađane za razumijevanje tokom izvođenja radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije