! / Objavljena mapa: U kojim dijelovima Sarajeva ima najviše zaraženih koronavirusom

24. 10. 2020. u 20:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 142

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, danas omogućio uvid u geomapiranje najvećih žarišta oboljelih od infekcije COVID-19 u Kantonu Sarajevo.

Mapu možete pogledati na OVOM LINKU.

Prikazani podaci, kako je saopćeno, "predstavljaju realne depersonalizirane podatke i ažuriraju se u stvarnom vremenu prema dostupnim podacima u zdravstvenom integralnom informacionom sistemu Kantona Sarajevo".

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u protekla 24 sata potvrđeno je 233 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo. Porodičnim klasterima ili kontaktima oboljelih od ranije pripadaju 143 osobe, i u samoizolaciji od ranije.

U isto vrijeme, 69 osoba je oporavljeno od zaraznog oboljenja COVID-19.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima hospitalizirano je 94 osoba, od kojih tri koriste mehaničku potporu respiratora pri disanju. Sa ovog bolničkog liječenja otpuštene su četiri osobe.

I večeras je na testiranju u KCUS-u bilo više od 100 pozitivnih uzoraka u Sarajevu, a, nažalost, jedna osoba je umrla.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)