! / Obišli smo tramvaje u Sarajevu, zatekli smo revizore koji ne traže samo kartu na pokaz

03. 03. 2021. u 13:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 407

Prizori vozila javnog gradskog saobraćaja u jutarnjim i poslijepodnevnim satima možda najbolje oslikavaju koliko su stanovnici Kantona Sarajevo "ozbiljno" shvatili epidemiološku situaciju, koja će se prema tvrdnjama zdravstvenih stručnjaka, u narednim sedmicama pogoršavati.

I pored uvedenih mjera te svakodnevnih apela ljekara da se nose maske i drži distanca od dva metra, autobusi, tramvaji, trolejbusi puni su putnika, sva sjedišta su zauzeta, mnogi ne nose masku, a i oni koji je nose - ili im je na vratu ili na bradi.

Ovo jutro ekipa portala Radiosarajevo.ba provozala se sarajevskim tramvajima i zatekli revizore koji ne traže samo kartu na pokaz, već upozoravaju putnike i na pravilno nošenje maski.

Sarajevo - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sarajevo

"Na distancu u prijevozu ne možemo utjecati, ali upozoravamo ih da pored toga što moraju imati zaštitne maske, trebaju ih pravilno i koristiti. Dakle, preko usta i nosa", rekli su sarajevski kontrolori za portal Radiosarajevo.ba 

Sarajevo - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sarajevo


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)