Obilježena 24. godišnjica Prve dobrinjske brigade

Jasmina Ćebo
Obilježena 24. godišnjica Prve dobrinjske brigade
Drugog dana Ramazanskog bajrama predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo obilježili su, zajedno sa članovima novogradskih boračkih udruženja i građanima, 24 godine od formiranja Prve dobrinjske brigade.

Obilježavanje je upriličeno uz prigodan kulturno-sportski program, historijski čas,dodjelom diploma i zahvalnica te prikazivanjem dokumentarnog filma o nastanku brigade. To je bila prilika da se prisutni prisjete dešavanja iz ratne Dobrinje i evociraju uspomene na herojsku borbu njenih boraca.

 “6. juli je datum kada se obilježava godišnjica od formiranja Prve dobrinjske brigade koja je nakon najtežih borbi u mjesecu junu i formirana i dobila zvaničan naziv brigade. Mi smo ovdje s ciljem obilježavanja bitnih datuma I događaja za našu brigade, odnosno za građane grada Sarajeva I BiH. Znači želimo njegovati tradiciju, sjećati se nažih palih boraca, drugova, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca", kazao je za portal Radiosarajevo.ba  Sead Muratović potpredsjednik udruženja Prva dobrinjska brigada.

Prisutnima su se kratkim govorima obratili ratni komandir Srednjobosanskog kantona Murat Silajdžija, zatim Selvedin Bulbul predsjednik udruženja Prve dobrinjske brigade, te Faruk Jabučar, ratni načelnik Prve Dobrinjske brigade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije