Obilježeno stradanje sedam civila: Ubijeni dok su brali trešnje

Fena
Obilježeno stradanje sedam civila: Ubijeni dok su brali trešnje
U organizaciji Udruženja civilnih žrtava rata općine Vogošća danas je obilježena 24 godišnjica od stravičnog masakra nad civilima na Kobiljoj Glavi.

Od  tenkovske granate, koja je ispaljena s agresorskih linija na Poljinama, tog dana 1992. godine stradalo je sedam mještana Kobilje Glave, među kojima i troje djece, dok su brali trešnje.

Nastradali su Adela Memeledžija (1978.), Fikret Avdagić (1975.), Muamer Delalić (1974.), Kadir Korman (1955.), Vahid Hasanović (1953.), Emina Hadrović (1960.) i Fatima Hadrović (1949.).

Tim povodom su općinski načelnik sa saradnicima, te predstavnici Općine Centar, kao i predstavnici političkih partija, boračkih udruženja, rodbina i prijatelji polaganjem cvijaća i učenjem fatihe odali počast na Spomen obilježju nastradalim civilima Kobilje Glave, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Tokom obraćanja načelnik Općine Vogošća Edin Smajić je istakao da je „agresor ciljano s tenkovskom granatom s male udaljenosti ubio sedam sugrađana koji su brali trešnje. Od ovog zločina je gore to što zločinci i danas negiraju počinjene zločine pored svih dokaza i govore da se to nije desilo. A najgore je od svega toga je što mi koji smo stradali, koji smo žrtve i koji smo se borili za ovu zemlju podpadamo pod uticaj zaborava“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije