Mališani, trk na novo igralište u Sarajevu!

Fena
Mališani, trk na novo igralište u Sarajevu!
Na Trgu Zlatnih ljiljana na Dobrinji jučer je otvoreno dječje igralište, drugo na području Mjesne zajednice "Dobrinja B", jedne od najvećih mjesnih zajednica u Novom Gradu koja ima više od 10.000 stanovnika.

Izgrađeno je na platou nekadašnjeg skloništa i opremljeno modernim spravama za igru, a tu su i klackalice, ljuljačke, tobogan, ali prostor za nogomet. U planu je i hortikulturno uređenje prostora uz igralište.

"U prvoj fazi sanirali smo plohu, uradili hidroizolaciju kako bi bila upotrebljiva za druge sadržaje, nakon čega se ušlo u drugu fazu postavljanja mobilijara za dječje igralište i ograde" podsjetio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić. Za prvu fazu izdvojeno je 60.000 KM, dok je nabavka i montaža mobilijara i ograde koštala 35.000 KM.

Uskoro bi trebala početi i rekonstrukcija velikog igrališta u ulici Omladinskih radnih brigada na Dobrinji, na kojem su sprave poprilično dotrajale, najavljeno je iz Pres službe Općine Novi Grad.

Na području  Novog Grada ima oko stotinu igrališta i sportskih ploha, a značajan broj ih je oštećen. U narednom periodu radit će se sanacija oštećenog mobilijara na tim igralištima, a tamo gdje bude moguće bit će postavljena i ograda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije