Novo Sarajevo: Koldžo uručio ruksake i školski pribor đacima prvacima

Radiosarajevo.ba
Novo Sarajevo: Koldžo uručio ruksake i školski pribor đacima prvacima
Foto: Općina Novo Sarajevo / Dodjela ruksaka i pribora

U povodu početka nove školske godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima posjetio je novosarajevske osnovne škole i učenicima prvih razreda podijelio prigodne poklone – školske ruksake s potrebnim priborom, a u skladu s higijensko-epidemiološkim mjerama.

Tom prilikom, općinski načelnik đacima prvacima poželio je uspjeha i sreće u daljem školovanju. U svom obraćanju, naglasio je da Općina Novo Sarajevo, iako to nije njena nadležnost, u kontinuitetu više od deset godina obezbjeđuje ruksake s priborom za sve novosarajevske prvačiće.

U novoj generaciji je 608 učenika prvog razreda. Općina Novo Sarajevo jedna je od rijetkih u državi koja u posljednjih nekoliko godina nema evidentiran pad upisa učenika u osnovne škole, naglasio je načelnik Koldžo.

Ruksake s potrebnim priborom prvog dana škole dobili su prvačići Centra Vladimir Nazor i šest osnovnih škola: Hrasno, Grbavica I, Grbavica II, Velešićki heroji, Kovačići i Čengić Vila I. Sutra će općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima posjetiti osnovne
škole Malta i Pofalići.

Ovom prilikom, svim navedenim javnim ustanovama uručene su zaštitne maske, rukavice i dezinfekciona sredstva, a u cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane koronavirusom.

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je ruksake i pribor koji će uskoro dobiti i 20 prvačića koja nastavu pohađaju u Edukativnom centru Nova Kasaba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije