Koldžo: Novo Sarajevo je lider u stipendiranju učenika i studenata

Radiosarajevo.ba
Koldžo: Novo Sarajevo je lider u stipendiranju učenika i studenata
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / S dodjele stipendija

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo uručio je stipendije za 40 djece bez oba roditelja sa područja Općine Novo Sarajevo koja se nalaze na redovnom školovanju, a na evidenciji su Centra za socijalni rad-Službe socijalne zaštite Novo Sarajevo i nadležnih općinskih službi.

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je Općina Novo Sarajevo lider kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata, budući da svake godine stipendije ukupno dobije preko 600 učenika i studenata s područja općine, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. .

"Pored stipendija za djecu bez oba roditelja i ove godine smo obezbijedili stipendije za više od 500 redovnih učenika i studenata sa područja općine Novo Sarajevo, za šta je u Budžetu Općine izdvojeno oko 500.000 KM", istakao je načelnik Koldžo.

Stipendije djeci bez oba roditelja se dodjeljuju za period od 12 mjeseci za školsku 2019/20. godinu, a za ovu namjenu Općina je izdvojila sredstva u iznosu od 48.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije