Novo obrušavanje fasade u centru Sarajeva: Građani u strahu, traže brzu reakciju vlasti

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

333

Gdje li, boze, nestadose sve one milijarde za obnovu?

Haha

Zašto Murphy ne uradi nešta?

obicna zena

Prije vise od 11 godina moj otac je poceo da pise pisma i trazi intervenciju od Opstine NS. Njega vise nema. Problem je isti, dijelovi fasade otpadaju. Jedino sto smo dobili prosle godine je famozni natpis Pazi zgrada se obrusava! Sta uraditi?

Fasadex

Sada će to postati još učestalije da ,moja, fasada dođe prije na red za obnovu. Ne mogu da se sjetim koje godine možda prije petnaestak dvadeset radile su se neke fasade u gradu zimi da bi nakon par mjeseci iza završetka radova ponovo počele otpadati.

GradoNačelnik

Prije vise od 11 godina moj otac je poceo da pise pisma i trazi intervenciju od Opstine NS. Njega vise nema. Problem je isti, dijelovi fasade otpadaju. Jedino sto smo dobili prosle godine je famozni natpis Pazi zgrada se obrusava! Sta uraditi? ka obicna zena za Grad i kanton općine Novo Sarajevo i Novi Grad su sela pa se nemoj uskoro nadati.

Pijacar

***

***

***

333

Ovo sa odgovornoscu stanara je potpuna glupost, kao i mnoge druge stvari, ako nemas tu oblast zakonski uredjenu kako treba. Prvo, nad upraviteljima nema pravog nadzora, i jako lose rade a skupo naplacuju usluge. Drugo, veliki broj ljudi ni ne placa odrzavanje, pa tako oni sto placaju trpe zbog onih koji ne placaju i ne postoji mehanizam naplate. Zatim, neka se prepise kako se to radi u ozbiljnijim zemljama - to je pitanje mahom adekvatno rijeseno po Evropi. Treba praviti razliku izmedju privatnog vlasnika zgrade i etaznih vlasnika. U vecini evropskih gradova se fasada obnavlja iz zakonski obaveznog fonda stanara. Tamo gdje je jedan vlasnik zgrade, on je obavezan, naravno, da odrzava fasadu. U oba slucaja postoje sankcije i nacin naplate. Elem, sve uvijek problem, a sve se moze vrlo lako i jednostavno rijesiti.

Zasu

Bas cudno! Cijela ta ulica izgleda kao da je rat juce zavrsio.

I takvih slucajeva koliko god hocete.

***

/ Najnovije