Novo obrušavanje fasade u centru Sarajeva: Građani u strahu, traže brzu reakciju vlasti

10
A. M.
Novo obrušavanje fasade u centru Sarajeva: Građani u strahu, traže brzu reakciju vlasti
FOTO: Radiosarajevo.ba / Obrušena fasada

U ulici Mula Bašeskije u Sarajevu došlo je do obrušavanja fasade, a zabrinutost građana raste s obzirom na učestalost ovakvih incidenata. U posljednjih mjesec dana došlo je najmanje tri puta do obrušavanja fasade duž ulice Ferhadija, gdje je često veliki broj prolaznika.

Dok su novinari portala Radiosarajevo.ba bili na mjestu događaja, razgovarali su sa stanarima i prolaznicima koji su izrazili svoje duboko nezadovoljstvo trenutnom situacijom. "Ovo je užasno, vlast pod hitno mora reagovati," komentirali su građani, dodajući kako je ovo već ponavljajući scenario, a vlast i dalje ostaje nijema i ne reaguje.

Srećom, u posljednjem incidentu u ulici Mula Mustafe Bašeskije nije bilo povrijeđenih, međutim, građani su sve više zabrinuti za svoju sigurnost s obzirom na učestalost ovakvih događaja.

Prihodi Starbucksa zbog bojkota drastično pali u prvom kvartalu ove godine

Prihodi Starbucksa zbog bojkota drastično pali u prvom kvartalu ove godine

Krajem februara, došlo je i do ozbiljnijeg obrušavanja fasade koje je rezultiralo povredom jedne osobe, koja je zadobila teške tjelesne povrede.

U martu mjesecu došlo je dva puta do obrušavanja fasade u centru Sarajeva (Ferhadija) gdje srećom nije bilo povrijeđenih. Iako su ovi incidenti postali učestali, nadležne institucije u općini, gradu i kantonu još uvijek nisu poduzele konkretne mjere kako bi osigurale veću sigurnost građana na ulicama.

Obrušena fasada
FOTO: Radiosarajevo.ba: Mjesto gdje se i danas obrušila fasada

Često se ističe da su u pitanju objekti u privatnom vlasništvu te da je obnova fasada uglavnom odgovornost stanara. Građani izražavaju sve veću zabrinutost zbog nedovoljne reakcije nadležnih institucija na ovaj problem te ističu hitnu potrebu za preduzimanjem konkretnih mjera kako bi se spriječile eventualne povrede ili tragedije.

Više na temu koju je uradio i istražio portal Radiosarajevo.ba o tome koje su nadležnosti upravitelja zgrada i ko treba da odgovara možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije