Sarajevo: Novo ciciban i sportsko igralište na Bardakčijama

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Novo ciciban i sportsko igralište na Bardakčijama
Foto: Općina Centar / Novo ciciban i sportskog igrališta na Bardakčijama

Ukoliko se nastave povoljne vremenske prilike radovi na izgradnji novog „ciciban“ igrališta i uređenju sportske plohe u Ulici Zaima Šarca trebali bi biti okončani do kraja ove sedmice. 

Ovaj projekat finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 29.800 KM. 

Tim povodom je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem posjetio ovu lokaciju gdje se uvjerio da radovi napreduju planiranom dinamikom.

Na sportskom igralištu nakon obnove zaštitne ograde u toku je postavljanje nosača za mrežu za odbojku, te je planirano i postavljanje dva gola sa mrežicama za mali fudbal. 

Na novom „ciciban“ igralištu koje je 23. po redu izgrađeno vlastitim sredstvima Općine Centar tokom posljednje dvije godine, do sada su nakon postavljanja 62 metra nove zaštitne ograde sa ulaznom kapijom, ugrađene sprave za bezbrižnu igru djece, odnosno kula penjalica sa toboganom, dvostruka ljulja i dvije njihalice. Postavljene sprave ispunjavaju stroge evropske standarde za sigurnu igru djece. U toku je postavljanje gumene zaštitne podloge, te slijedi hortikulturno uređenje ovog igrališta sa uređenjem prilazne staze. 

Također su tokom realizacije ovog projekta izgrađene niše za kontejnere koji se nalaze u neposrednoj blizini ovih igrališta. Za izvođenje radova su zadužene građevinska firma „Sela“ i Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“. 

Navedeni projekat se realizuje na osnovu zahtjeva predstavnika i stanovnika Mjesne zajednice „Bardakčije“ na čijem području se nalaze ova igrališta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije