Otvoreno prvo Ciciban igralište u općini Centar: Siguran prostor za igru

Radiosarajevo.ba
Otvoreno prvo Ciciban igralište u općini Centar: Siguran prostor za igru
Najmlađi stanovnici Koševskog brda danas su u pratnji roditelja i predstavnika Općine Centar predvođenih načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, otključali vrata obnovljenog igrališta na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede.

Igrališta nazvana „Ciciban“ čija je izgradnja započeta širom općine Centar pružit će mališanima najkvalitetniji, ali prije svega siguran, prostor za igru.

Opće poznato je da se dječija igrališta i mobilijar redovno uništavaju, da su roditelji djece, ali i mališani u konstantnom strahu od pasa lutalica, pa se zbog svega navedenog javila potreba za nečim drugačijim. Iz tog razloga načelnik Ajnadžić je pokrenuo projekat sa ciljem sprečavanja uništavanja dječijih igrališta, ali i podizanja stepena sigurnosti djece.

Osmišljen je novi model izgradnje igrališta koji podrazumijeva, prije svega, ograđivanje igrališta i sprečavanje ulaska pasa lutalica na prostore za igru, ali i vandala koji najvećim dijelom u večernjim satima uništavaju, nekada i za jedan dan, tek postavljeni mobilijar.

Mališani i roditelji su oduševljeni novim modelom igrališta, ali i tek obnovljenom plohom na kojoj će djeca moći provoditi slobodno vrijeme.

Najmlađi stanovnici Koševskog Brda uputili su apel svim stanovnicima da ovu parkovsku površinu čuvaju od uništavanja, jer kako su naglasili, njihovi osmijesi dovoljno govore koliko je svaka tek ugrađena sprava na sigurnom igralištu, važna za njih i njihovo sretnije odrastanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije