Počeli radovi na izgradnji novog ciciban igrališta na Marijin dvoru

Radiosarajevo.ba
Počeli radovi na izgradnji novog ciciban igrališta na Marijin dvoru
Foto: Općina Centar / Izgradnja novog ciciban igrališta na Marijin dvoru

Na osnovu naloga Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove, koja u ime Općine Centar realizuje projekat izgradnje ciciban igrališta u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem Park kao izvođačem radova, sredinom maja započeli su radovi na izgradnji novog dječijeg ciciban igrališta na Marijin dvoru na površini iza Sarajevo City Centra.

Kako je predviđeno projektom na novo igralište, ukupne površine od oko 210 metara kvadratnih, za bezbrižnu igru i korisno provođenje slobodnog vremena najmlađih, biće postavljena zaštitna antistres gumena podloga na koju će biti instaliran mobilijar za dječiju igru: klackalica, vrteška, ljuljačka, penjalica, tobogan, njihalica...

Postavljeni mobilijar ispunjava stroge evropske propise o zaštiti najmlađih. Za povećanu sigurnost djece oko igrališta će biti postavljena nova zaštitna ograda visine jedna i po metar, dok će prostor oko ograde i igrališta biti hortikulturno uređen. Također je planirano postavljanje parkovskih klupa i korpi za otpatke.

Od početka maja prošle godine, kada je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao ugovor o izgradnji novih ciciban igrališta na području Centra, od kada je zvanično započeo ovaj projekat, KJKP Park je također izgradio i obnovio još 11 igrališta na području Centra:

Ugao ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede, u Kranjčevićevoj ulici 23 kod vrtića Leptirić, u Ulici Koste Hermana 5 kod obdaništa Lane, ugao ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska, u Ulici Husrefa Redžića preko puta broja 3, u Ulici branilaca Šipa, na uglu ulica Čobanija i Hamdije Kreševljakovića, u Ulici Patriotske lige 40, na Soukbunaru na lokalitetu starog rezervoara, na Nahorevu kod zgrade bivše Poljoprivredne zadruge Centar, te u Ulici La Benevolencija kod objekta gdje je smještena Javna ustanova Djeca Sarajeva.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije