Za osnovne škole u KS-u nabavljeno novih 450 ormarića

K. S.
Za osnovne škole u KS-u nabavljeno novih 450 ormarića
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nabavilo je novih 450 ormarića za osnovne škole u Kantonu Sarajevo.

Osnovna svrha nabavke školskih ormarića je rješavanje gorućeg problema preteških đačkih torbi, jer je Ministarstvo dobilo brojne pritužbe roditelja u Kantonu Sarajevu da njihova djeca nose preteške torbe.

Posao nabavke 450 ormarića, vrijedan 127.710 KM bez PDV-a, dodijeljen je firmi Birotim d.o.o. iz Vogošće, navodi se na portalu javnih nabavki Bosne i Hercegovine.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba izjavila pomoćnica ministra u Sektoru za informatizaciju, međunarodnu saradnju i evropske integracije Azemina Njuhović, već ove sedmice može se očekivati raspodjela ormarića.

“Išli smo prema školama i njihovim zahtjevima, kako bi popunili nedostajući broj ormarića. Sve škole koje su iskazale potrebu, dobit će određene ormariće”, rekla je Njuhović.

Na pitanje da li se može očekivati nabavka ormarića i u budućem periodu, naša sagovornica pojasnila je da sve to zavisi od potrebe.

“Sada smo nabavili ormariće za djecu od prvog do četvrtog razreda. Lično smatram da bi trebali i peti razredi isto tako biti obuhvaćeni nabavkom. Sve zavisi od budžeta. Skupština KS je ta koja usvaja budžet. Ukoliko imate budžet možete računati da ćete projekat i provesti”, objasnila je Njuhović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije