Novi Reciklomat stiže u Sarajevo: KJKP 'RAD' obradovao brojne stanovnike ovog naselja

0
Radiosarajevo.ba
Novi Reciklomat stiže u Sarajevo: KJKP 'RAD' obradovao brojne stanovnike ovog naselja
Foto: Kolaž / Reciklomati u Sarajevu

Sarajevo će uskoro dobiti još jedan reciklomat! KJKP "RAD" Sarajevo zajedno s Vladom Kantona Sarajevo i Eko Gradom priprema se za postavljanje novog sistema za recikliranje.

Na njihovoj službenoj Facebook stranici objavili su post s porukom: "Ubrzo će u funkciji biti novi reciklomat, samo na kojoj lokaciji?! Da čujemo Vaše odgovore!"

Mnogi građani uključili su se u diskusiju, i svi su suglasni kako nam reciklomata treba što više. KJKP Rad je u komentarima otkrio da će novi reciklomat biti postavljen na Dobrinji, što je naišlo na veliko odobravanje stanovnika ovog naselja. 

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Podsjetimo, prvi reciklomati su postavljeni u augustu 2022. godine, a KJKP Rad brine o radu i pražnjenju reciklomata i za odložene boce nagrađuju građane Sarajeva. Za svakih deset ubačenih metalnih, staklenih ili plastičnih boca građani mogu birati žele li da dobiju besplatni parking u trajanju od jednog sata na parkinzima u drugoj zoni kojima upravlja KJKP Rad. Ili, ulaznice za Pionirsku dolinu, vožnja u jednom smjeru u vozilima GRAS-a u nekomercionalnim linijama, te ulaznice za Vrelo Bosne

Također, reciklomate mogu kupiti svi nivoi vlasti i dati ih na upravljanje KJKP Radu. Cilj je da uz pomoć građana bude čišći grad i da se reciklirane boce upotrijebe za novu proizvodnju, a ne bilo kakva materijalna korist.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije