Nihad Uk pozvao građane da se uključe u javnu raspravu o urbanističkom planu KS

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Namćor

Dajte Bakirovom geniju Kapidžiću da napravi jezero. Nek potopi opštine sa mješovitim brakovima.

Iva

Ova *** se rijetko javlja i bolje da šuti!

Fuj

Brisite naziv 15 minutni gradovi. Kanite se WEF retorike i stovanja kabale. Plan za 15min digitalne logore je da ti ne dozvoli izaći iz reona u kojem zivis. Sloboda nema cijenu, ne zelim da mi je sve u 15min, zelim da mogu otici do carsije, da zivim kako zelim a ne kako moram u logoru. U Oksfordu su napravili 15min grad i narod se porazboljevao, digao bunt i unistio taj WEF sistem porobljavanja, nije uspio projekt, jer su ljudima zabranjivali kretanje izvan 15min grada isljucujuci im racune, susrecuci ih na granici preko video nadzora. Zar da zivimo u Nadrealistima kad je svaki kvart imao svoju granicu i granicara, pa cak i stan zgrade. Srljate podanici elite, srljate, strasnooo

Soljenica

Užas jedan , hoce da naprave geto od stanovnika udaljenih dalje od 1 km. od grada. Kao da imamo 20 miliona stanovnika u kantonu.

Xyz

***

Error

Ma jel moguce da se narod pita.Narod je ukljucen konstantno kroz drustvene mreze samo sto narod niko ne slusa .Jos jedna licemjerna jer oni dobro znaju puls naroda a rade samo i jedino kako im eu pozajmi novce.ko daje po njegovim zeljama se i gradi i radi ovaj grad.Stvarati od Sarajeva (inace najpitomijeg i najorirodnijeg EVROPSKOG grada )Menheten i Berlin je smjesno al ko ce dokazati nesposobnom papku da je blagodat svjez zrak sa planina i da treba da ga pustimo da cirkulise kroz grad a ne da pravimo kule u oblake ko ***

nakarad

Šta je sa ljudima koji mjenjaju izgled zgrada. Stavljaju drugačije prozore, klime na sve strane... To se kod nas ne sankcioniše. Ima li inspektorat sa ikakvim ovlastima?

Laxative

***

Arh.

Brisite naziv 15 minutni gradovi. Kanite se WEF retorike i stovanja kabale. Plan za 15min digitalne logore je da ti ne dozvoli izaći iz reona u kojem zivis. Sloboda nema cijenu, ne zelim da mi je sve u 15min, zelim da mogu otici do carsije, da zivim kako zelim a ne kako moram u logoru. U Oksfordu su napravili 15min grad i narod se porazboljevao, digao bunt i unistio taj WEF sistem porobljavanja, nije uspio projekt, jer su ljudima zabranjivali kretanje izvan 15min grada isljucujuci im racune, susrecuci ih na granici preko video nadzora. Zar da zivimo u Nadrealistima kad je svaki kvart imao svoju granicu i granicara, pa cak i stan zgrade. Srljate podanici elite, srljate, strasnooo ka Fuj Nevjerovatno je kako vi teoretičari zavjera sve izvrćete i naporni ste! Ne sluđujte više narod! 15 minutni grad podrazumjeva da stanovnici svoje svakodnevne potrebe mogu zadovoljiti tamo gdje stanuju, to znači da imaju i prodavnicu, i frizera, i bibiloteku, i kino, i poštu, i banku, da ne moraju za svaku sitnicu ići na drugi kraj grada. Ko baš želi da s Otoke ide u banku na Dobrinju, uvijek će moći ići, niko mu to niti hoće, niti može zabraniti, ali poenta je da neće morati, ako ne želi, jer je će imati sve što mu treba u blizini. Nisu svi okretni i pokretni, niti imaju svi vremena da za svaki papirić koji moraju izganjati gube u gradskom saobraćaju 2h.

Super je sve to

ali, uvijek postoji to “ali”, jednostavno Ti ne vjerujem. Puno je tih obecanja, programa i pocne se nesto pa stane. Evo primjer: kod zeljeznicke stanice i Avaza probijeno 50tak metara i to stoji godinama.

Gulliverus

***

Žvaljo

Ne znam o cemu ovdje ima da se raspravlja. Isto kao kad bi raspravljao o sadrzaju "Pepeljuge" ili "Snjezane i sedam patuljaka". Žičare tamo žičare vamo, tramvaji tamo vamo, putevi, autoputevi. Toliko je nerealno i suludo da i ovaj ko je to radio nije posvecivao puno paznje ( znajuci da nema nista od toga ).

/ Najnovije