Bez vode u Sarajevu danas 45 ulica i naselja

Radiosarajevo.ba
Bez vode u Sarajevu danas 45 ulica i naselja
Foto: Arhiv / Ilustracija
Poboljšanje u sistemu vodosnabdijevanja glavnoga grada se ne nazire i brojni su kvarovi s kojima se zaposlenici ovog poduzeća suočavaju, pa će tako i danas u Sarajevu veliki broj ulica biti bez vode.

Tačnije, prema najavama iz KJKP Vodovod i Kanalizacija bez vode će ostati 45 ulica i naselja u kojima se obavljaju određeni radovi na vodovodnom i kanalizacionom sistemu.

Iz KJKP ViK-a su saopćili kako će se popravke kvarova danas raditi na lokacijama: Novopazarska, Vidovci, Osik, Humska, Reisa Fehima Spahe, Bojnička, Alibega Firdusa, Kenana Demirovića, Bana Borića, Nova, Ibrahima Hafiza Ridžanovića, Igmanskog bataljona, Bunica, Trg Sarajevske olimpijade. Na Bjelašnici i u ulici A. Andrejevića će se vršiti davanje priključaka, a u ulici Aleksandra Puškina polaganje cjevovoda. Na više lokacija vršit će se isključenje dužnika kao i sanacija iskopa.

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama/naseljima: Trg Sarajevske olimpijade, Trg djece Dobrinje, Grada Bakua, Grada Kalgarija, Vidovci, Osik, Drage Filipovića, Cap Anamur, naselje Otes, Humska, Zahira Panjete, Reisa Fehima Spahe, Reisa Fehima Spahe Čikma, Bojnička, Azići, Alibega Firduza, dio naselja Švrakino Selo, Kenana Demirovića, Bana Borića, Nova, Ibrahima hafiza Ridžanovića, Igmanskog bataljona, naselje Kovači Hrasnica, Bunica.

U toku dana, doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u slijedećim ulicama: Senada Poturka Senčija, Gliše Jankovića, Ajvaz Dedina, Ferhat Paše Sokolovića, Franje Kluza, Dolačka.

Iz ViK-a su naveli kako očekuju stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije