Čudni standardi: Šta su zaboravili ugraditi u Domu zdravlja kojeg obnavljaju godinama

Radiosarajevo.ba
Čudni standardi: Šta su zaboravili ugraditi u Domu zdravlja kojeg obnavljaju godinama
FOTO: Facebook / Dom zdravlja na Otoci

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo osvrnuo se na Facebooku na obnovu Doma zdravlja na Otoci, koji je, kako kaže, trajao zaista dugo, i predugo.

"Prestali smo i brojati partnere, direktore Doma zdravlja, ministre zdravstva, direktore Zavoda za izgradnju KS koji je bio implementator projekta u ime svih učesnika, koji su se za ovih 4-5 godina promijenili i sa kojima se svaki put započinjalo ispočetka", napisao je Efendić. 

Na kraju, kako je objasnio, rebalansom budžeta Općine iz prošle godine osigurana su nedostajuća sredstva za dovršetak vanjskog uređenja i prostorija prizemlja.

"Uposlenicima smo ostali dužni još dovršiti klimu u ordinacijama, koja je nekim čudnim standardom projektovana samo za hodnike i čekaonice. Time će sve biti završeno i objekat u potpunosti nov za naredna desetljeća, a slike ruševine koja je obnovljena već smo i zaboravili", napisao je Efendić.

Podsjetimo, radovi na rekonstrukciji i dogradnji Doma zdravlja počeli su još u januaru  2014. godine, a završetak radova do sada je odgađan mnoštvo puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije