Ne poštuje se distanca: Pogledajte prizore iz autobusa u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Ne poštuje se distanca: Pogledajte prizore iz autobusa u Sarajevu
Foto: Čitatelj / Scene iz autobusa na relaciji Sobroševići - Stup

Iako su nadležni jasno propisali preporuke koje se odnose na mjere zaštite od koronavirusa u javnom gradskom saobraćaju, one se u Sarajevu ne poštuju. 

Upozorava na to čitatelj portala Radiosarajevo.ba, koji nam je dostavio fotografije iz autobusa koji saobraća na relaciji Dobroševići - Stup. 

"Niko ne poštuje propise o distanci", kaže on, objašnjavajući da je to posebno izraženo u jutarnjim i popodnevnim satima, kada su i najveće gužve.  

On se, također, požalio i na higijenu u vozilima, koja, kako kaže, nije na zavidnom nivou. Prilaže fotografiju rukohvata, na kojima se jasno vidi sloj prljavštine. To je, kako kaže dokaz da vozilo nije odavno očišćeno, pa s rezervom uzima i uvjeravanja da se vrši i redovna dezinfekcija. 

On nije jedini koji se žali na prljavštinu u vozilima GRAS-a. Kako smo ranije pisali, građani Sarajeva, masovno putem društvenih mreža izražavaju svoje nezadovoljstvo i dijele fotografije prljavih vozila. 

Scene iz autobusa na relaciji Sobroševići - Stup - undefined

Foto: Čitatelj: Scene iz autobusa na relaciji Sobroševići - Stup

Javnom gradskom preduzeću zamjeraju da za dva mjeseca, koliko vozila nisu bila na ulicama, nisu našli za shodno da ih temeljeito očiste i dezinficiraju. 

Prema preporukama Federalnog štaba civilne zaštite FBiH, svi putnici i vozno osoblje trebali bi nositi ličnu zaštitnu opremu, u vozilima je obavezan fizički razmak, a putnici bi trebali sjedniti na svakom drugom sjedištu, što bi, također, trebalo biti obilježeno.

Podsjetimo, od petka, 15. maja, nakon skoro dva mjeseca, ponovno je uspostavljen javni gradski prijevoz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije