Naša stranka će tražiti smjenu direktora Vodovoda ili ostavku ministra

Radiosarajevo.ba
Naša stranka će tražiti smjenu direktora Vodovoda ili ostavku ministra
/ Edin Forto, Naša stranka
Jučerašnja redukcija vode u Kantonu Sarajevo, koja je trajala čak tri sata dulje od najavljenog, povod je reagiranja Naše stranke.

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Edin Forto reagirao je povodom iznošenja netačnih informacija „Vodovoda i kanalizacija“ u vezi s redukcijom vode u nedjelju na području Sarajeva.

„Najprije je najavljeno da vode neće biti od 9 do 15 sati. Onda je došla obavijest da će ipak trajati sat duže. Zatim kad je i taj rok istekao, kazali su da će svi imati vodu do 17. Kad je i taj rok prošao, građani su satima i dalje čekali vodu. Iznošenje lažnih najava i iznevjerenih obećanja proizvele su uznemirenost među ljudima. Kontinuirano obmanjivanje javnosti od nadležnih može biti samo izraz njihove radikalne nesposobnosti i bezobzirnosti prema građanima. Ne postoji drugi zaključak – nego da vlasti i rukovodstvo koje su postavili u ViK, ismijavaju ljude koji se žale kada nema vode“, kazao je Forto, stoji na službenoj stranici Naše stranke.

„U prošli petak, radnici ViK-a su se obratili javnosti pismom, u kojem tvrde da je odobreno zapošljavanje tridesetak novih radnika, među kojima rodbina i kumovi članova uprave. Ja sam više puta na sjednicama Skupštine postavljao pitanje o zapošljavanju i nikada nisam dobio odgovor“, upozorava zastupnik Forto, smatrajući da od dana kada je Vlada KS-a imenovala novu upravu Vodovoda pa sve do jučerašnjeg dana, građani KS-a nisu osjetili napredak, ali jesu "bahatost, koja se najbolje ogleda u činjenici da jučer nisu uspjeli sročiti ni najobičnije izvinjenje svojim građanima”, dodao je Forto.

Zbog svega navedenog, kaže Forto, “Naša stranka traži od Vlade da preuzme odgovornost, te smijeni direktora ViK-a ili da u protivnom nadležni ministar podnese ostavku. Istovremeno, od Vlade zahtijevamo da jasno poruči građanima kad mogu očekivati trajno ukidanje redukcija i normalno vodosnabijevanje“, stoji na službenoj stranici Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije