Sarajevo: Pogledajte kako je na gradilištu IX transverzale, uskoro završetak radova

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Pogledajte kako je na gradilištu IX transverzale, uskoro završetak radova
Foto; Kanton Sarajevo / Završni radovi na IX. transverzali

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je radove na IX transverzali i radove na spoju IX transverzale sa autoputem, s predstavnicima izvođača radova i direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem razgovarao o svim aktivnostima koje se provode na ovom projektu.

"Veoma sam zadovoljan što smo došli do ove faze u ovom najznačajnijem projektu za Kanton Sarajevo. Mnogo izazova je bilo i još uvijek ih ima, ali pokušavamo zajedno sa svim strana pronaći najbolja rješenja za sve. Uskoro nas očekuje i završetak radova", istakao je ministar Šteta.

IX transverzala je kapitalni projekt Ministarstva saobraćaja, a njenim spojem sa autoputem, dobit će se potpuno nova saobraćajna cjelina.

Policija uhapsila bjegunca iz zatvora: Vraćen je u KPZ Zenica

Policija uhapsila bjegunca iz zatvora: Vraćen je u KPZ Zenica

"U narednim mjesecima imat ćemo priliku uvjeriti se u značaj ulaganja i gradnji novih saobraćajnica i nadam se da će nam svima ovo biti motiv za nove kilometre saobraćajnica, kako bi svim građanima omogućili kvalitetniji standard života", zaključio je ministar.

Završetkom radova smanjit će se gužve na ulazu i izlazu iz Sarajeva, u ovom dijelu grada koji je izuzetno opterećen, ali će biti od višestrukog značaja i za sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Izvođač radova je kompanija Euroasfalt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije