Damir Hadžić ipak ostaje u pritvoru: Kantonalni sud ukinuo prethodnu odluku

E. H.
Damir Hadžić ipak ostaje u pritvoru: Kantonalni sud ukinuo prethodnu odluku
Radiosarajevo.ba / Privođenje u Tužilaštvo KS
Kantonalni sud u Sarajevu danas je ponovo odlučivao o pritvoru za Damira Hadžića, bivšeg načelnika Općine Novi Grad i bivšeg ministra za transport i komunikacije BiH.

U drugom krugu odlučivanja, sarajevski Kantonalni sud je ponovo potvrdio svoju odluku da će Hadžić ostati u pritvoru, a ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Hadžić je uhapšen u akciji „Blok“, a kako stoji u njegovoj optužnici, osumnjičen je za zloupotrebu položaja i ovlasti. Tereti ga se da je, suprotno zakonu, iz budžeta Općine Novi Grad isplatio više od milion konvertibilnih maraka bivšem zastupniku u Skupštini KS-a i ministru u Vladi BPK-a Esedu Radeljašu, koji je ranije uhapšen u istoj akciji.

Za Hadžića, ali i neke druge optužene, Tužilaštvo KS-a tražilo je pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza ili opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Nakon što je sud već jednom odlučio da Hadžiću odredi jednomjesečni pritvor, odluka je poništena nakon žalbe odbrane, no danas je ova odluka ponovo na snazi zbog čega je odbrana najavila novu žalbu na ovakvu odluku suda.

Pored Radeljaša i Hadžića, koje smo već ranije naveli, u ovoj akciji uhapšeni su još i Jasmina Horo, pomoćnica bivšeg načelnika Općine Novi Grad, te Nedžad Kapetanović, bivši pravobranilac i Jusuf Čaušević, šef Odsjeka za imovinsko-pravne poslove iste općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije