Puštena, pa ponovo uhapšena: Jasmina Horo će još jednom pred Tužilaštvo

E. H.
Puštena, pa ponovo uhapšena: Jasmina Horo će još jednom pred Tužilaštvo
Foto: Arhiv / SIPA
Jasmina Horo, pomoćnica bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića, ponovo je danas uhapšena u okviru akcije Blok, a prema nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ove informacije potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

"Tužilaštvo KS-a ovog puta tereti Jasminu Horo za tri djela: zloupotrebu položaja i pranje novca, te poticanje vještaka na zloupotrebu procjene, što je novo djelo za koje je osumnjičeno", kazala nam je Bavčić.

Ako se prisjetimo, Jasmina Horo je već ranije 9. novembra, u istoj akciji, uhapšena s Esedom Radeljašom, Nedžadom Kapetanovićem i Jusufom Čauševićem, zbog čega su joj tada određene mjere zabrane, tačnije zabrana napuštanja države i obaveza javljanja nadležnom organu.

Ista istraga obuhvatila je Damira Hadžića, bivšeg načelnika Općine Novi Grad i Kasima Zuluma, sudskog vještaka, te dok je nedavno Hadžiću određen jednomjesečni pritvor, Zulum je pušten na slobodu.

Jasmina Horo je provedena u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), čiji službenici su je danas i uhapsili, a kako je najavljeno, tokom sutrašnjeg dana će biti predata u nadležnost Tužilaštva KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije