S Damirom Hadžićem danas uhapšena još jedna osoba: Ovo su razlozi

E. H.
S Damirom Hadžićem danas uhapšena još jedna osoba: Ovo su razlozi
FOTO: Arhiv / Ilustracija ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Nakon što je ranije danas objavljeno da su službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili Damira Hadžića, potvrđeno je da je u okviru današnjih pretresa uhapšena još jedna osoba.

Riječ je o Kasimu Zulumu, sudskom vještaku građevinske struke, koji je osumnjičen da je zloupotrijebio ovlasti vještaka, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Riječ je o velikoj policijskoj akciji Blok, u kojoj je već ranije uhapšeno nekoliko osoba, a jedna od najpoznatijih bio je Esed Radeljaš, koji je uhapšen s još nekoliko funkcionera Općine Novi Grad. Uz Radeljaša, jedan od poznatijih aktera ovog slučaja je i danas uhapšeni Damir Hadžić, koji je obnašao funkcije načelnika Općine Novi Grad i državnog ministra za promet i komunikacije.

Danas uhapšeni Hadžić osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj načelnika, te da je Esedu Radeljašu isplatio preko milion konvertibilnih maraka, kazali su nam iz Tužilaštva KS-a. Sve je vezano za slučaj isplate obeštećenja za zemljište koje je bilo vlasništvo Eseda Radeljaša, a koje je ranije izuzela Općina Novi Grad. U tom slučaju vještačenje je obavio danas uhapšeni Zulum, zbog čega je i on sam osumnjičen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije