SIPA pretresla Općinu Novi Grad: Istraga u slučaju Radeljaš i drugi

E. H.
SIPA pretresla Općinu Novi Grad: Istraga u slučaju Radeljaš i drugi
Radiosarajevo.ba / Općina Novi Grad
Tokom dana pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavili su provoditi akciju „Blok“, u kojoj su ranije, tokom ovog mjeseca, uhapšene četiri osobe kojima se na teret stavlja da su počinili više krivičnih djela.

Tim povodom danas je SIPA izvršila pretres Općine Novi Grad, odakle su oduzeli određene predmete i dokumentaciju, a za potrebe daljeg provođenja akcije.

„Prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, SIPA je danas, pod nadzorom Tužilaštva KS, izuzela predmete i originalnu dokumentaciju iz nekoliko institucija: Općine Novi Grad Sarajevo, općinskog Pravobranilaštva iste općine, ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS, te od notara Indire Turkmanović i pravne osobe Tibra Pacifik“, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Ovi predmeti i originalna dokumentacija, navodi se dalje, poslužit će u krivičnom postupku u predmetu protiv Eseda Radeljaša i drugih, a nakon što su već ranije izvršene određene radnje.

Podsjećamo, Esed Radeljaš uhapšen je zajedno sa Jasminom Horo, Nedžadom Kapetanovićem i Jusufom Čauševićem, a ovim osobama se na teret stavlja da su počinili krivična djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, davanje dara i drugih oblika koristi, te pranje novca.

Vrlo brzo nakon hapšenja Esedu Radeljašu određena je privremena mjera zabrana otuđenja ili opterećenja stambeno-poslovnog objekta i dvorišta u Sarajevu, dok je prema osumnjičenoj Jasmini Horo određena mjera zabrane otuđenja ili opterećenja stana u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije